Další kousky ve výprodeji. 💥 Slevy až 50 %. Omrkněte 👉 zde

Nezapomněli jste na něco?

Nákupní košík

V košíku nemáte žádné zboží.

CZK

ŠTRŮŮŮDL? JÓ, TEN MÁME RÁDI!

)Protože je den štrůdlů, a protože máme v partě skvělé malé dobrodruhy - kuchaříčky, chceme se s vámi podělit o vyvoněný štrůdlíček jako od babičky.

Jak se slaví den štrůdlů? Překvápko .....pořádným štrúdlem. 

Zapojte své malé dobrodruhy. Určitě to zvládnou levou zadní. Viděli jste, jak skvěle si vedli kluci z @trivkuchyni ?

Co budete potřebovat?

Listové těsto 500g (jedno balení)

  • 4 lžíce strouhanky a plátek másla
  • 6 jablek
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžíce cukru nebo podle chuti

Podle chuti oříšky nebo rozinky

1 vejce na potření

Jak na to

1) Připravíme si suroviny

  • Těsto si rozdělíme na dvě části. 
  • Do misky nastrouháme jablka nahrubo. 
  • Strouhanku si na másle opražíme. 
  • Do menší misky si rozklepneme a rozšleháme vajíčko.

Suroviny máme připravené. 

2) A jde se rolovat

  • Teď stačí rozválet část těsta na tenkou obdélníkovou placku
  • Posypeme ji polovinou strouhanky a poklademe polovinou jablek – nedávejte je až do krajů.
  • Jablka posypeme cukrem a skořicí a okraje potřeme vajíčkem.
  • Štrúdl zarolujeme – tip na jednoduchou pomůcku najdete ve videu.
  • Okraje přimáčkneme, aby náplň nevytekla, a celý štrúdl potřeme vajíčkem.

3) Pečení je radost

  • Před pečením ho na několika místech propíchněte vidličkou, aby měla kudy unikat pára
  • Pečte na 180°C cca 15-20 minut dozlatova.
  • Štrůdl můžete podávat se šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou

 

Hmmmmmm! Tak šupky dupky dobrodruzi. Hurá do kuchyně. Obléknout zástěry a jde se na to! 

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli

Facebook

Potřebujete poradit? Ozvěte se.

+420 601 081 777 (8–22 h)

obchod@promaledobrodruhy.cz

Měna
Přihlášení zavřít