)Protože je den štrůdlů, a protože máme v partě skvělé malé dobrodruhy - kuchaříčky, chceme se s vámi podělit o vyvoněný štrůdlíček jako od babičky.
Jak se slaví den štrůdlů? Překvápko .....pořádným štrúdlem.
Zapojte své malé dobrodruhy. Určitě to zvládnou levou zadní. Viděli jste, jak skvěle si vedli kluci z @trivkuchyni ?
Co budete potřebovat?
Listové těsto 500g (jedno balení)
- 4 lžíce strouhanky a plátek másla
- 6 jablek
- 2 lžičky skořice
- 2 lžíce cukru nebo podle chuti
Podle chuti oříšky nebo rozinky
1 vejce na potření
Jak na to
1) Připravíme si suroviny
- Těsto si rozdělíme na dvě části.
- Do misky nastrouháme jablka nahrubo.
- Strouhanku si na másle opražíme.
- Do menší misky si rozklepneme a rozšleháme vajíčko.
Suroviny máme připravené.
2) A jde se rolovat
- Teď stačí rozválet část těsta na tenkou obdélníkovou placku
- Posypeme ji polovinou strouhanky a poklademe polovinou jablek – nedávejte je až do krajů.
- Jablka posypeme cukrem a skořicí a okraje potřeme vajíčkem.
- Štrúdl zarolujeme – tip na jednoduchou pomůcku najdete ve videu.
- Okraje přimáčkneme, aby náplň nevytekla, a celý štrúdl potřeme vajíčkem.
3) Pečení je radost
- Před pečením ho na několika místech propíchněte vidličkou, aby měla kudy unikat pára
- Pečte na 180°C cca 15-20 minut dozlatova.
- Štrůdl můžete podávat se šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou
Hmmmmmm! Tak šupky dupky dobrodruzi. Hurá do kuchyně. Obléknout zástěry a jde se na to!