Prodejna OTEVŘENA Po-Pá 9-19 hod, So 9-15 hod na NOVÉ adrese: Kostelecká 938/81, Praha 9- Čakovice - v budově Happy Sportu na parkovišti Glóbusu u Aska

Nezapomněli jste na něco?

Nákupní košík

V košíku nemáte žádné zboží.

CZK

Velikonoční kvíz Malého Dobrodruha

Kolik toho víte o Velikonocích? Troufnete si na náš velikonoční kvíz? Pokud vám to moc nepůjde, nevěšte hlavu! Celé Velikonoce vás budeme zásobovat zajímavostmi a zábavnými informacemi o době, kdy jsou vajíčka nejžádanější potravinou! 

Tak jděte na to dobrodruzi! Sdílejte s přáteli, ať se ukážou! 

Velikonoční Kvíz Malého Dobrodruha

Odpovědi najdete na konci. Ale nepodvádějte, jo? :) 

1) Velikonoce jsou pohyblivé svátky, jak je odvozován jejich termín?

a)Střídá se první a druhé dubnové pondělí.

b)První pondělí po jarní rovnodennosti

c)První neděle po prvním jarním úplňku

2) Velikonoční zajíček je jeden z nejmladších symbolů Velikonoc. Rychle si získal oblibu po celém světě a začal se objevovat na sváteční tabuli. Víte v jaké podobě se objevil první jedlý zajíček?

a)Ze šlehaného cukrového těsta

b)Čokoládový a marcipánový

c)Z chlebového těsta

3) Vejce představuje naopak jeden z nejstarších symbolů ve velikonoční kultuře. Jaká je jeho křesťanská symbolika?

a) Plodnost

b) Vzkříšení

c) Zdraví

4) Z jakého slova vznikl název pro velikonoční vejce název "kraslice"?  

a) Kreslený

b) Křesťanský

c) Krásný

5) Jaký význam má řehtačka?

a) Svým zvukem nahrazuje zvony.

b) Svým zvukem oznamuje příchod koledníků.

c) Odhání zajíčky strážící velikonoční vajíčka.

6) Kdy byste správně měl jíst jidáše?  

a) Na Škaredou středu?

b) Jidáš se nejí

c) Na Zelený čtvrtek  

7) Kde najdete nejtěžší vejce na světě, vážící přes dvě tuny?  

a) Velikonoční ostrovy

b) Kanada

c) USA

8) Kdy se podle pověr otevírají tajné poklady?  

a) na Škaredou středu

b) Velký pátek  

c) o Vánocích

9) Jak se jmenuje hora, na které byl ukřižován Ježíš?  

a) Ararat  

b) Golgota

c) Bogota

10) V jakém státě vás "seberou" pokud budete tančit na veřejnosti na Velký pátek? 

a) Anglie

b) Ukrajina

c) Německo

Zajímají vás tradice a zvyky? Pořiďte si Tradinář. Krásnou knihu plnou inspirace. Dozvíte se vše o zvycích našich babiček a babiček jejich babiček! Knížku si oblíbily třeba i učitelky ze škol a školiček! Taková kniha by v domací knihovně neměla chybět. 

Odpovědi na kvíz najdete pod obrázkem! 

Odpovědi:

1. c), 2. c), 3. b) 4. c) 5. a) 6. c) 7. b) 8. b) 9. b) 10. c)

Zůstaňte s námi. Sledujte naše Velikonoce s Dobrodruhem. Máme pro vás nachystaný týden plný odměn! Každý den praskne jedno vejce se zákaznickou výhodou! Tak  ať vám nic neuteče! 

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli

Facebook

Potřebujete poradit? Ozvěte se.

+420 601 081 777 (8–22 h)

obchod@promaledobrodruhy.cz

Měna
Přihlášení zavřít