Den Štrúdlů

ŠtrÚÚÚÚÚdl? Jó, Ten máme rádi!  

 

 

Protože je den štrúdlů, a protože máme v partě skvělé malé dobrodruhy - kuchaříčky, chceme se s vámi podělit o vyvoněný štrúdlíček jako od babičky.

 

Jak se slaví den štrúdlů? Překvápko .....pořádným štrúdlem. 

 

Zapojte své malé dobrodruhy. Určitě to zvládnou levou zadní. Viděli jste, jak skvěle si vedli kluci z @trivkuchyni ?

 

Štrúdl

 

 

Co budete potřebovat?

 


Listové těsto 500g (jedno balení)

  • 4 lžíce strouhanky a plátek másla
  • 6 jablek
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžíce cukru nebo podle chuti

 

Podle chuti oříšky nebo rozinky


1 vejce na potření

 

 

 

Jak na to

 

1) Připravíme si suroviny

  • Těsto si rozdělíme na dvě části. 
  • Do misky nastrouháme jablka nahrubo. 
  • Strouhanku si na másle opražíme. 
  • Do menší misky si rozklepneme a rozšleháme vajíčko.

 

Suroviny máme připravené. 

 

2) A jde se rolovat

  • Teď stačí rozválet část těsta na tenkou obdélníkovou placku
  • Posypeme ji polovinou strouhanky a poklademe polovinou jablek – nedávejte je až do krajů.
  • Jablka posypeme cukrem a skořicí a okraje potřeme vajíčkem.
  • Štrúdl zarolujeme – tip na jednoduchou pomůcku najdete ve videu.
  • Okraje přimáčkneme, aby náplň nevytekla, a celý štrúdl potřeme vajíčkem.

 

 

3) Pečení je radost

  • Před pečením ho na několika místech propíchněte vidličkou, aby měla kudy unikat pára
  • Pečte na 180°C cca 15-20 minut dozlatova.
  • Štrúdl můžete podávat se šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou

 



Hmmmmmm! Tak šupky dupky dobrodruzi. Hurá do kuchyně. Obléknout zástěry a jde se na to! 

 

strudl 2

 

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.