Dnes vás, malí dobrodruzi, Anetka s Niky naučí péct medové perníčky, které o Vánocích prostě nesmí chybět. Při pečení jsme použili recept na perníčky, které jsou hned měkké. Nebudete litovat. Perníčky jsou eňo ňůňo! Fakt!
Hned měkké perníčky
Těsto:
- 100 g másla
- 2-4 lžíce medu
- 2 vejce
- 140 g cukru moučka
- 400 g hladké bílé mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky perníkového koření
- 2 lžičky kakaa holandského typu
- mouku na posypání
- 1 vejce na potření
Těsto rozdělte na poloviny. A postupně každou vyválejte na pomoučené ploše na placku asi 3mm vysokou. Vykrájejte libovolné tvary a položte na plech, na pečící papír. Troubu předehřejte na 180 stupňů a perníčky pečte dozlatova asi 10 minut. Záleží na velikosti vašich perníčků.
Pokud se chystáte perníčky ještě zdobit, doporučujeme ještě horké perníčky potřít rozšlehaným vajíčkem. Perníčky pak budou krásně lesklé.
Poleva:
- 1 bílek
- špetička soli
- 15o - 200g moučkový cukr
- citrónová šťáva
Vaječný bílek prošlehejte s cukrem moučka (cukr vemte přes sítko, ať nemáte hrudky). Cukr zašlehávejte pomalu do bílků postupně přilévejte čistou citrónovou šťávu. Záleží jak hustou polevu chcete mít. Je-li moc řídká, přidejte cukr. Je-li moc hustá přidejte šťávu. Polevou naplňte sáčky s tenkou špičkkou a hurá zdobit!
Videoreceptem vás provedou naše kuchařinky - Niky a Anetka
Pochlubte se nám pak se svými výtvory na facebooku nebo na instagramu. Označujte nás na sítích @promaledobrodruhy a #JSEMDOBRODRUH , abychom vás našli.