Nezapomněli jste na něco?

Nákupní košík

V košíku nemáte žádné zboží.

CZK

Jak si upéct medové perníčky

Dnes vás, malí dobrodruzi, Anetka s Niky naučí péct medové perníčky, které o Vánocích prostě nesmí chybět. Při pečení jsme použili recept na perníčky, které jsou hned měkké. Nebudete litovat. Perníčky jsou eňo ňůňo! Fakt! 

Hned měkké perníčky

Těsto: 

  • 100 g másla
  • 2-4 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 140 g cukru moučka
  • 400 g hladké bílé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 lžičky kakaa holandského typu
  • mouku na posypání
  • 1 vejce na potření
Pro malé dobrodruhy

Těsto rozdělte na poloviny. A postupně každou vyválejte na pomoučené ploše na placku asi 3mm vysokou. Vykrájejte libovolné tvary a položte na plech, na pečící papír. Troubu předehřejte na 180 stupňů a perníčky pečte dozlatova asi 10 minut. Záleží na velikosti vašich perníčků. 

Pokud se chystáte perníčky ještě zdobit, doporučujeme ještě horké perníčky potřít rozšlehaným vajíčkem. Perníčky pak budou krásně lesklé. 

Poleva: 

  • 1 bílek
  • špetička soli
  • 15o - 200g moučkový cukr
  • citrónová šťáva

Vaječný bílek prošlehejte s cukrem moučka (cukr vemte přes sítko, ať nemáte hrudky). Cukr zašlehávejte pomalu do bílků  postupně přilévejte čistou citrónovou šťávu. Záleží jak hustou polevu chcete mít. Je-li moc řídká, přidejte cukr. Je-li moc hustá přidejte šťávu. Polevou naplňte sáčky s tenkou špičkkou a hurá zdobit! 

Videoreceptem vás provedou naše kuchařinky - Niky a Anetka

Pochlubte se nám pak se svými výtvory na facebooku nebo na instagramu. Označujte nás na sítích @promaledobrodruhy a #JSEMDOBRODRUH , abychom vás našli.

Dobrodružství ZDAR!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli

Facebook

Potřebujete poradit? Ozvěte se.

+420 601 081 777 (8–22 h)

obchod@promaledobrodruhy.cz

Měna
Přihlášení zavřít